abla1-748x1024 Hakkında

Klinik Psikolog Nil Korkmaz

1991 yılında İzmir’de doğan Uzm. Klinik Psikolog Nil Korkmaz 2020 yılında İstanbul Topkapı Üniversitesi’nde psikoloji lisans bölümüne başlamış ve üstten ders alarak, 2 yıllık bir sürede yüksek onur öğrencisi olarak bitirmiştir. Hemen ardından 2022 yılında Beykoz Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisansına başlamış ve 2024 yılında yine yüksek onur öğrencisi olarak bitirmiştir. Klinik Psikoloji Yüksek lisans projesi ”Çocukluk Çağı Travmalarının Kendine Zarar Verme ve İntihar Davranışı ile İlişkisi” konusunu ele almıştır. 

 Kendini okul hayatı boyunca çeşitli psikoterapi eğitimi ve psikolojik ölçek eğitimleri alarak geliştiren Uzm. Klinik Psikolog Nil Korkmaz’ın, almış olduğu eğitimler alanında uzman kurumlardan ve alanında uzman yerli ve yabancı pek çok eğiticiden alınmış olan eğitimlerdir. 

 Value İstanbul‘dan almış olduğu İleri Düzey Varoluşçu Analiz ve Logoterapi Eğitimi’nin eğitim sertifikası uluslararası geçerli ve Viyana Viktor Frankl Enstitüsü onaylıdır. Temel Düzey Varoluşçu Analiz ve Logotererapi Eğitimi 16 hafta / 32 saat, İleri Düzey Varoluşçu Analiz ve Logoterapi Eğitimi ve Süpervizyonu ise; 16 hafta / 32 saat sürmüştür.

 Guinti Psychometrics ve İstanbul Psikoloji Okulu’ndan Psikodinamik Psikoterapi eğitimi almıştır. Bu Psikodinamik Psikoterapi eğitiminin 1.modülünü Psikiyatrist Profesör Otto Kernberg vermiştir. 

Eğitim içeriği: 

1.Modül: Kuramsal psikodinamik psikoterapi eğitimi Psikiyatrist Profesör Otto Kernberg vermiştir. (30 saat).

2.Modül: Kuram ve uygulama (30 saat). 

3.modül: İleri seviye klinik uygulamalar (30 saat). 

4.modül: Vaka süpervizyonu eğitimi (30 saat). 

 Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Temel Eğitimi’ni DATEM bünyesinde Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu’ndan almıştır. Bilişsel ve Davranışçı Terapi eğitimi toplam 74 saattir.

 Eğitim içeriği: Modül 1 : Klinik Değerlendirme, Vaka Formülasyonu ve Seans Yönetimi. 

Modül 2 : Temel Bilişsel ve Davranışçı Terapi Yöntemleri. 

Modül 3 : Panik Bozukluk, Agorafobi, Sosyal Kaygı. 

Modül 4 : Travma Sonrası Stres Bozukluğu. 

Modül 5 : Obsesif-Kompulsif Bozukluk. 

Modül 6 : Yaygın Kaygı Bozukluğu ve Depresyondur. 

 MMPI- Kişilik Envanteri eğitimini ise İstanbul Psikoloji Enstitüsü’nden almıştır ve alınan MMPI Uygulayıcı Sertifikası Torusad onaylıdır. 

 Uzm. Klinik Psikolog Nil Korkmaz Genç ve yetişkin pek çok danışana 2022 yılından beri online ve yüzyüze olarak psikoterapi hizmeti sağlamaktadır. Psikodinamik psikoterapi, varoluşçu analiz ve logoterapi psikoterapi yaklaşımları temel benimsediği psikoterapi yaklaşımlarıdır. Genç ve yetişkin 15 yaş üstü bireyler danışan portföyünü oluşturmaktadır.Kişilik bozuklukları, çocukluk çağı travmaları, kayıp ve yas, kendine zarar verme, duygudurum bozuklukları ve varoluşsal anlam arayışı temel çalışma alanlarıdır.

Proudly powered by WordPress | Theme: Stacy by SpiceThemes